Novinky

Noc vědců 2023

I letos se Ústav biochemie zúčastnul Noci vědců, a to s podtitulem Tajemství. Přinášíme ohlédnutí za letošní akcí v podobě několika fotek z našich stanovišť. Děkujeme všem za účast a těšíme se na viděnou příští rok!

9. 10. 2023

Bez popisku

Desítky nadšených přírodovědců z řad vědkyň, vědců, vyučujících a studujících připravilo téměř 60 stanovišť nebo přednášek, kde prezentovali „tajemství“ svých oborů. Právě Tajemství totiž bylo tématem letošního ročníku oblíbené popularizační akce. Zábavnou formou, ale hlavně „na vlastní kůži“ se mohli návštěvníci seznámit s tajemstvím, ale hlavně krásou a rozmanitostí různých oborů a témat, ať už šlo o rostliny, zvířata, mikroorganismy, molekuly, buňky, proteiny, chemické látky či naše životní prostředí. 

Letos jste měli příležitost navštívit dvě naše stanoviště, a to Tajemnou komnatu barev a enzymů anebo Zkrocení kyslíku v přímém přenosu. Noc vědců na univerzitní kampus v Bohunicích přilákala rekordních 3700 návštevníků. Na celou Masarykovu univerzitu pak zavítalo celkem 8124 lidí. Děkujeme vám za návštěvu a také všem, kteří se podíleli na přípravě aktivit. Těšíme se opět příští rok!


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info