Novinky

Náš absolvent Michal Kuňák obdržel Cenu Přírodovědecké fakulty MU

Na základě nominací z jednotlivých ústavů PřF MU byli děkanem fakulty oceněni vynikající učitelky a učitelé přírodních věd či matematiky, absolventi fakulty a také dlouhodobě spolupracující školy a instituce. Jedním z laureátů je i náš absolvent a učitel na Gymnáziu Brno Řečkovice Michal Kuňák.

18. 10. 2023

Tomáš Kašparovský, Michal Kuňák, Petr Skládal, foto: Irina Matusevich

Na základě nominací z jednotlivých ústavů PřF MU byli oceněni vynikající učitelky a učitelé přírodních věd či matematiky, absolventi fakulty a také dlouhodobě spolupracující školy a instituce. Cenu pro rok 2023 převzalo v jednotlivých kategoriích 13 osobností. Naše fakulta by i do budoucna tímto způsobem ráda ocenila nelehkou práci vyučujících, stejně jako škol, které se spolu s PřF MU snaží zaujmout studenty v oblasti přírodních věd a matematiky. Rovněž chce oceňovat dlouhodobou úspěšnou spolupráci s některými institucemi či společnostmi.

Michal Kuňák, foto Irina Matusevich

Mgr. Michal Kuňák, Ph.D. na našem ústavu v roce 2004 úspěšně absolvoval doktorské studium v oboru Biochemie a nadále  významně přispívá k popularizaci chemie na středoškolské úrovni. Svým dlouhodobým úsilím o integraci středoškoláků do odborných aktivit na naší fakultě umožňuje mladým studentkám a studentům první kroky v oblasti vědeckého bádání. V rámci jeho činnosti jsou středoškolské týmy nejen zapojeny do řady výzkumných a popularizačních projektů, ale také mají možnost navštěvovat a účastnit se workshopů a seminářů, které jim poskytují cenný pohled na současný výzkum a aplikace v chemii. Jeho zapojení do výuky na středních školách a zejména na gymnáziích je také hodné ocenění. Jeho přístup k výuce, který kombinuje kvalitní odborné znalosti s nadšením pro obor, inspiroval řadu studujících k dalšímu studiu a kariéře v oblasti chemie.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info